Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Milenka ;)Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (17 głosów)2
jajka2 łyżki
cukru2 łyżki
mąki2 łyżki
wody1 lyzka
oleju do smażeniaOmlet z jaj - sposób przygotowania:
Żółtka oddzielić od
białek,
żółtka ubić z
cukrem, dodać
mąkę oraz
wodę, wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z resztą składników. Smażyć na złoty kolor z obu stron.Jak zrobić puszysty omlet?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu