Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (23 głosy)20 dag
czekolady4 łyżki
wody12-13 dag
masła4
jajka12-13 dag
cukru10 dag
mąkiKrem:20 dag
czekolady4 łyżki
wody20 dag
śmietany (30-proc.)4 dag
płatków (wiórków)
czekoladowych do dekoracji: 10 dag
czekolady4 dag
masłaTort z kawałkami
czekolady - sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuść na parze z 4 łyżkami
wody, dodaj
masło, wymieszaj, ostudź.
Żółtka utrzyj z
cukrem, dodaj
czekoladę,
mąkę i pianę z
białek. Piecz 20-25 minut w temp. 180°C, a gdy wystygnie, przekrój na 2 krążki. Zrób krem: stop na parze
czekoladę z 4 łyżkami
wody. Ubij
śmietanę i lekko wymieszaj z rozpuszczoną i przestudzoną
czekoladą oraz połową
płatków. Wstaw do lodówki, a
potem przełóż krążki ciasta.
Czekoladę przeznaczoną do dekoracji rozpuść na parze i wymieszaj z
masłem. Posmaruj tort, posyp resztą
płatków.Łatwy przepis na tort bez pieczeniaTort SacheraCiasta (bardzo)
czekoladowebędą się cały czas ?dopiekać?). Podawaj z
lodami lub słodką
śmietanką. Kuchenprofi Miseczki żaroodporne
śliwkowe, 4szt w okazje.info Zobacz przepis na Tort Sachera Ciągle głodny? Zobacz też przepis na Tort z kawałkami
czekolady GUARDINI Tortownica 28 cmPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu