ßßß Cookit - przepis na Brownie (ciastka mocno czekoladowe)

Brownie (ciastka mocno czekoladowe)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minut
Region: kuchnia północnoamerykańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (100 głosów)
2 tabliczki (20 dag) gorzkiej czekolady
1 kostka (20 dag) masła
10 dag mąki
30 dag cukru
6 jajek
5 dag wyłuskanych włoskich orzechów
Brownie (ciastka mocno czekoladowe) - sposób przygotowania: Rozpuść na parze masło z czekoladą. Jajka ubij mikserem, dodając cukier i mąkę. Do masy wmiksuj ostudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami. Spód blachy (60 x 35 cm) wyłóż pergaminem. Wlej ciasto, piecz 20 minut w temp. 200°C. Ostudź, wyjmij z blachy i usuń papier. Pokrój na kwadraty.
To jest ulubiony przepis pana-eliota
Łatwy przepis na ciasto dietetyczne Brownie
. Mocno czekoladowe i wilgotne to idealny deser na zakończenie posiłku rodem z USA. Brownie (ciastka mocno czekoladowe) 2 tabliczki (20 dag) gorzkiej czekolady 1 kostka (20 dag) masła 10 dag mąki 30 dag cukru 6 jajek 5 dag wyłuskanych włoskich orzechów Rozpuść na parze masło z czekoladą. Jajka ubij
Kuchnia made in USA
czekoladowe ciasto spotkało się z dużą przychylnością, a dziś jest ogromnie popularne nie tylko w USA. Brownie (ciastka mocno czekoladowe) Brownie bez glutenu Brownies z białą czekoladą i pomarańczą Megaczekoladowe brownie z malinami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/41824849/brownie+ciastka+mocno+czekoladowe+/p