Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Kwaśna lemoniada - składniki:1 l
wody3 łyżki
cukru100 ml
wody5
cytryn2 opakowania kwasku
cytrynowegoKwaśna lemoniada - sposób przygotowania: 100 ml
wody mieszamy z
cukrem i podgrzewamy. Gdy nabierze konsystencji
syropu dodajemy
sok z cytryn i kwasek. Zagotowujemy (nie radzę próbować!!!). Ulepek mieszamy z
wodą. Podajemy w następujący sposób: Szklankę w 3/4 wypełniamy
mrożonymi owocami i dolewamy lemoniadę. Efekt jest fenomenalny.
truskawkami [VegeVlog] Kwaśna lemoniada to doskonałe zakończenie słodkiego menu. Aby była bardziej orzeźwiająca, można dodać do niej kilka listków
mięty. Zamiast
cukru trzcinowego, do osłodzenia
napoju możesz oczywiście użyć zwykłego
cukru lub
miodu. Lemoniada 5
limonek (lub
cytryn)
cukier trzcinowy doPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu