ßßß Cookit - przepis na Kwaśna lemoniada

Kwaśna lemoniada

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Kwaśna lemoniada - składniki:
1 l wody
3 łyżki cukru
100 ml wody
5 cytryn
2 opakowania kwasku cytrynowego
Kwaśna lemoniada - sposób przygotowania: 100 ml wody mieszamy z cukrem i podgrzewamy. Gdy nabierze konsystencji syropu dodajemy sok z cytryn i kwasek. Zagotowujemy (nie radzę próbować!!!). Ulepek mieszamy z wodą. Podajemy w następujący sposób: Szklankę w 3/4 wypełniamy mrożonymi owocami i dolewamy lemoniadę. Efekt jest fenomenalny.
truskawkami [VegeVlog] Kwaśna lemoniada to doskonałe zakończenie słodkiego menu. Aby była bardziej orzeźwiająca, można dodać do niej kilka listków mięty. Zamiast cukru trzcinowego, do osłodzenia napoju możesz oczywiście użyć zwykłego cukru lub miodu. Lemoniada 5 limonek (lub cytryn) cukier trzcinowy do
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343415/kwasna lemoniada/p