ßßß Cookit - przepis na Pudim de leite condesando (mleczny pudding)

Pudim de leite condesando (mleczny pudding)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Region: kuchnia południowoamerykańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (10 głosów)
1 szklanka cukru
1 puszka słodzonego mleka skondesowanego
mleko zwykłe o zawartości tłuszczu 3.2-proc.
3 jajka
Pudim de leite condesando (mleczny pudding) - sposób przygotowania: Na dnie formy na babkę rozsyp cukier, ustaw na wolnym ogniu i skarmelizuj. Zdejmij z ognia, ostudź. Wlej mleko skondensowane do blendera. Puszki użyj jako miarki: odmierz 2 puszki zwykłego mleka i dodaj do mleka skondensowanego. Wbij jajka, zmiksuj i wlej na warstwę karmelu w formie. Przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny w temp. 180°C (najlepiej w kąpieli wodnej).
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/43945099/pudim de leite condesando mleczny pudding/p