ßßß Cookit - przepis na Frużelina truskawkowa

Frużelina truskawkowa

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor joanna63
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Frużelina truskawkowa - składniki:
3 i pół kg truskawek
300 g cukru
500 g cukru żelującego
Frużelina truskawkowa - sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy, usuwamy nadpsute i uszkodzone. W sokowniku robimy sok z 2 kg truskawek i 300 g cukru. Gotowy sok wlewamy do garnka, wrzucamy do niego pokrojoną resztę truskawek i cukier żelujący. Gotujemy 10-15 minut, przelewamy do słoiczków, słoiczki odwracamy do góry dnem i czekamy aż ostygną.
Zimne możemy wynieść do piwnicy, spiżarni itp.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19280576/fruzelina truskawkowa/p