ßßß Cookit - przepis na Konfitura truskawkowa z imbirem

Konfitura truskawkowa z imbirem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
95 dag truskawek
10 dag korzenia imbiru
1 kg cukru żelującego 1:1
Konfitura truskawkowa z imbirem - sposób przygotowania: Truskawki umyj, usuń listki i szypułki, przekrój na połówki. Imbir obierz i pokrój w cieniutkie plasterki, wymieszaj z truskawkami i cukrem żelującym. Ciągle mieszając, gotuj 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnij umyte i wyparzone słoiki, szczelnie zakręć i ustaw na 10 minut dnem do góry. Potem odwróć i pozostaw do zupełnego wystygnięcia. Wstaw do spiżarni
Śliwkowa konfitura z czekoladą i kardamonem [Jakub Kuroń gotuje]
Przechowaj truskawki na zimę - lepiej się spiesz!
wersja na ostro. Tym razem truskawki zawdzięczają to dodatkowi imbiru, który ma właściwości rozgrzewające, więc świetnie sprawdza się jesienią i zimą. To wyjątkowo pyszne lekarstwo na zimne miesiące! Konfitura truskawkowa z imbirem 95 dag truskawek 10 dag korzenia imbiru 1 kg cukru żelującego 1:1
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/47485742/konfitura truskawkowa z imbirem/p