Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor kpietruczuk
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1 . 2 kg mirabelek1 kg
cukru żelującegoSok z 2
cytrynDżem z mirabelek - sposób przygotowania: Umyć mirabelki i wypestkować. Następnie wrzucić je do garnka i wymieszać z
cukrem. Odstawić na noc. Następnego dnia dodać
sok z cytryn i zagotować. Gotować ok. 5 minut. Gorącym
dżem nakładać do słoików i od razu zamykać.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu