Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!CytrynówkaAutor stokoPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)Cytrynówka - składniki:14
cytryn1 litr
wody1 litr
spirytusu65 dkg
cukruCytrynówka - sposób przygotowania: 14 sparzonych, wyszorowanych
cytryn zalać
spirytusem i
woda, dodać
cukier i czekać dwa dni od czasu do czasu mieszając. Po dwóch dniach
nalewka pijalna, po tygodniu wybitna! (w hołdzie mojej cioci ten przepis podaję, bo mnie go nauczyła i wszyscy znajomi moi ją za to kochają)Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu