Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 gram
pistacjipół szklanki przegotowanej
wodypół
laski wanilii1 szklanka
wody50 gram
cukruDodatek
pistacjowy do
kawy - sposób przygotowania: Zagotowujemy szklankę
wody z
cukrem.
Pistacje obrane sparzamy, czyścimy i tłuczemy na drobno w moździerzu. Mieszamy z połową szklanki
wody gotowanej, ostudzonej i drobno posiekaną
wanilią. Przecedzamy i łączymy z
syropem. Wstawiamy na dwie, trzy godziny do lodówki. Tak przygotowany dodatek dodaję do
kawy zarówno z ekspresu, czy rozpuszczalnej. Będziecie zaskoczeni, jak łatwo można zmienić oblicze
kawy z pomocą
pistacjowego dodatku i rozsmakować się w niej.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu