Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ninawkuchni
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)3 (płaskie) łyżeczki czarnej
herbaty liściastej np. yunnansok wyciśnięty z połowy
cytryny6 szklanek
wody15 dużych listków
mięty ogrodowejplasterki skrojone z połowy
cytrynyHerbata na upały - sposób przygotowania: Liście
herbaty zalej 1 szklanką wrzącej
wody, przykryj naczynie i parz przez kilka minut. Odcedź fusy. Gdy napar ostygnie, dolej pozostałe 5 szklanek (chłodnej)
wody. Wyciśnięty sok z połowy
cytryny, plasterki
cytryny oraz pogniecione liście
mięty dodaj do
herbaty. Schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę. Można serwować z kostkami
lodu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu