ßßß Cookit - przepis na Herbata na upały

Herbata na upały

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ninawkuchni
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
3 (płaskie) łyżeczki czarnej herbaty liściastej np. yunnan
sok wyciśnięty z połowy cytryny
6 szklanek wody
15 dużych listków mięty ogrodowej
plasterki skrojone z połowy cytryny
Herbata na upały - sposób przygotowania: Liście herbaty zalej 1 szklanką wrzącej wody, przykryj naczynie i parz przez kilka minut. Odcedź fusy. Gdy napar ostygnie, dolej pozostałe 5 szklanek (chłodnej) wody. Wyciśnięty sok z połowy cytryny, plasterki cytryny oraz pogniecione liście mięty dodaj do herbaty. Schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę. Można serwować z kostkami lodu.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19495956/herbata na upaly/p