Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor makaronik_aneciaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)200 g fasoli cannellini (w puszce)100 g fasoli czerwonej (w puszce)natka pietruszki4 kromki chleba2 ząbki czosnkułyżka soku z cytryny4 łyżki oliwy z oliweksólpieprz do smakuSałatka z fasoli na czosnkowych grzankach - sposób przygotowania: - Odsączamy fasolki, przekładamy do półmiska. Przygotowujemy lekki sos na bazie: oliwy z oliwek, posiekanego ząbka czosnku i natki pietruszki oraz soku z cytryny. Doprawiamy do smaku.- Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek rumienimy na złoto chleb. Odsączamy na papierowym ręczniku. Nacieramy czosnkiem i polewamy delikatnie oliwą. Nakładamy sałatkę z fasoli na chrupiący chleb.Jak przyrządzić sos ogórkowo-czosnkowyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu