Wykonanie
Zabiegana? Nie chce się gotować? A
potem zmywać? Nawet w zmywarce? A zjadłoby się coś…Danie szybkie, proste, tanie i sycące. Z
serii jednogarnkowych, które (nie tylko mamuśki) powinny uwielbiać i nie tylko za prostotę wykonania.
Składniki:mieszanka chińska warzyw (ja kupiłam taką w carrefour) – były w niej już
kiełki i
grzyby MUNopakowanie
makaronu chińskiego3
piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę)
przyprawa do dań chińskich KAMIS
sos sojowyoliwa z oliweksól i
pieprz czarnyNa
oliwie z oliwek smażymy
kurczaka na złoty kolor (wcześniej zamarynowanego przez godzinkę w
sosie sojowym). Dodajemy warzywa i zalewamy niewielką ilością
wody. Dusimy przez chwilę. Przyprawiamy
solą,
pieprzem i
przyprawą chińską.
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy pod koniec duszenia. Podsmażamy przez chwilkę.
Przepis bierze udział w akcji kulinarnej