Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)4 filety dowolnej
ryby (po 25 dag każdy)
sólpieprz4 łyżki
oliwy2 kieliszki
białego winaRyby z
torebki - sposób przygotowania: Filety posyp
solą i
pieprzem, odstaw. Zrób marynatę:
oliwki,
czosnek,
chili i
zioła włóż do głębokiego garnka i zalej
oliwą. Dodaj
pomidory i odstaw na 30 minut.
Potem przypraw marynatę
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny (ew. możesz dodać kilka
suszonych pomidorów, dzięki temu będzie bardziej aromatyczna). Przygotuj kawałek folii aluminiowej o długości 40 cm. Na prawą połowę folii nałóż 1/4 marynaty i umieść na niej jeden filet. Lewą połową folii przykryj
rybę i z dwóch stron podwiń brzegi, tak aby
ryba znalazła się w torebce otwartej z jednej strony. Wlej do
torebki łyżkę
oliwy i 1/2 kieliszka
wina, mocno zawiń brzegi, tak aby torebka szczelnie się zamknęła. Podobnie zapakuj pozostałe filety. Zawinięte
ryby włóż w żar ogniska i piecz 15 minut.
Potem wyjmij z żaru i pozostaw w zamkniętych torebkach jeszcze 3-4 minuty.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu