Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor luizka1989
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: trudneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)1
pierś z kurczaka1
kostka rosołowa1
cebulapół kostki
masłamąka jajkabułka tartaczosneksólpieprzserek topiony najlepiej
ziołowyKotleciki jak pierogi - sposób przygotowania: Do garnka z
woda wrzucamy całą pierś, pokrojoną
cebulę,
kostkę rosołową,
czosnek,
masło,
sól pieprz. Po ugotowaniu kroimy pierś na drobne kawałeczki. Odmierzamy 3 szklanki
bulionu w którym gotował się
kurczak. Do odmierzonego
wywaru dodajemy stopniowo 3 szklanki
mąki. Gotujemy jednocześnie mieszając, aż składni się połączą. Odstawiamy do wystygnięcia. Po ostudzeniu dodajemy 2
jajka. Zagniatamy dodajemy
mąkę, aż do momentu kiedy ciasto nie będzie przyklejać się do rąk. Rozwałkowujemy ciasto, wykrawamy kółka jak na pierogi. Nadziewamy
kurczakiem oraz
serkiem. Sklejamy jak pierożki. Obtaczamy w
jajku oraz
bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu.Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z
kapustą i
grzybamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu