ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuska,kuchnia greckaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)pęczek białych szparagów300 g mrożonego bobugarść kiełków słonecznikakostka fetyczerwona cebulapęczek koperkuszczypiorek2 kosteczki przyprawowe bazylia Knorrsólpieprz3 łyżki oliwy z oliwek extra vergineSałatka z białymi szparagami, bobem, kiełkami słonecznika i fetą - sposób przygotowania: - Bób gotujemy. Obieramy za skórek - Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.- Gotowy bób i szparagi wrzucamy do miski. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi kiełkami słonecznika. Koperek oraz szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy. Fetę osączamy i kruszymy.- Ostatni krok to sos do sałatki na bazie oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z kosteczkami Knorr bazyliowymi oraz solą i doprawiony pieprzem.- Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć.Z cyklu zdrowych i prostych przepisów: Sałatka z bobem i serem halloumiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu