ßßß Cookit - przepis na Fusilli rigati z mozzarellą w brokułowym pesto

Fusilli rigati z mozzarellą w brokułowym pesto

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Fusilli rigati z mozzarellą w brokułowym pesto - składniki:
opakowanie makaronu fusilli rigati
mozzarella
brokuły
3 ząbki czosnku
8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
szczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
szczypta przyprawy Specialite suszony czosnek w płatkach
Fusilli rigati z mozzarellą w brokułowym pesto - sposób przygotowania: - Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
- Przygotowujemy pesto brokułowe: Brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Wrzucamy do blendera wraz z obranymi ząbkami całego czosnku i oliwą z oliwek extra vergine. Miksujemy pulsacyjnie do uzyskania gęstego pesto
- Ugotowany makaron mieszamy starannie z pesto brokułowym. Dodajemy porwaną mozzarellę i mieszamy. Danie podajemy ciepłe udekorowane pomidorkami czereśniowymi oraz Specialite suszone płatki czosnku.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18594232/fusilli rigati z mozzarella w brokulowym pesto/p