ßßß Cookit - przepis na Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto

Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia grecka,kuchnia włoska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (15 głosów)
opakowanie makaronu fusilli rigati
mozzarella
brokuły
szklanka zielonej soczewicy
3 ząbki czosnku
8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
szczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
szczypta przyprawy Specialite suszony czosnek w płatkach
Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto - sposób przygotowania: - Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
- Soczewicę gotujemy, aż będzie miękka. Odstawiamy i przykrywamy. - Przygotowujemy pesto brokułowe: Brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Wrzucamy do blendera wraz z obranymi ząbkami całego czosnku i oliwą z oliwek extra vergine. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstego pesto. Do
- Ugotowany makaron mieszamy starannie z pesto brokułowym oraz soczewicą. Dodajemy porwaną mozzarellę i mieszamy. Danie podajemy ciepłe udekorowane pomidorkami czereśniowymi oraz Specialite suszone płatki czosnku.
Jak zrobić sos pesto
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18594215/makaron z soczewica i mozzarella w brokulowym pesto/p