Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor makaronik_aneciaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia grecka,kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)opakowanie makaronu fusilli rigatimozzarellabrokułyszklanka zielonej soczewicy3 ząbki czosnku8 łyżek oliwy z oliwek extra verginesólpieprzszczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiemszczypta przyprawy Specialite suszony czosnek w płatkachMakaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto - sposób przygotowania: - Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.- Soczewicę gotujemy, aż będzie miękka. Odstawiamy i przykrywamy. - Przygotowujemy pesto brokułowe: Brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Wrzucamy do blendera wraz z obranymi ząbkami całego czosnku i oliwą z oliwek extra vergine. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstego pesto. Do- Ugotowany makaron mieszamy starannie z pesto brokułowym oraz soczewicą. Dodajemy porwaną mozzarellę i mieszamy. Danie podajemy ciepłe udekorowane pomidorkami czereśniowymi oraz Specialite suszone płatkiczosnku.Jak zrobić sos pestoPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu