ßßß Cookit - przepis na Makaron cencioni z fasolką i brokułami

Makaron cencioni z fasolką i brokułami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
25 dag makaronu jajecznego cencioni
po 1 puszce pokrojonych pomidorów pelati i białej fasoli
50 dag brokułów podzielonych na małe różyczki
1 posiekana cebula (7 dag)
3 zmiażdżone ząbki czosnku
4 łyżki startego parmezanu
4 łyżki posiekanej bazylii
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki ostrej papryki
sól
pieprz
Makaron cencioni z fasolką i brokułami - sposób przygotowania: Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek i paprykę, smażyć 1 min, włożyć pomidory, wlać 1/4 szklanki wody, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje, około 10 min. Dodać odcedzoną z zalewy fasolkę i bazylię, doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania włożyć brokuły. Odcedzić, wymieszać z sosem, posolić, popieprzyć, posypać serem.
Makaron simple
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23251160/makaron cencioni z fasolka i brokulami/p