Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)25 dag
makaronu jajecznego cencionipo 1 puszce pokrojonych
pomidorów pelati i
białej fasoli50 dag
brokułów podzielonych na małe różyczki1 posiekana
cebula (7 dag)3 zmiażdżone ząbki
czosnku4 łyżki startego
parmezanu4 łyżki posiekanej
bazylii2 łyżki
oliwy1/2 łyżeczki
ostrej paprykisólpieprzMakaron cencioni z
fasolką i
brokułami - sposób przygotowania:
Cebulę zeszklić na
oliwie, dodać
czosnek i
paprykę, smażyć 1 min, włożyć
pomidory, wlać 1/4 szklanki
wody, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić, aż sos zgęstnieje, około 10 min. Dodać odcedzoną z zalewy
fasolkę i
bazylię, doprawić
solą i
pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania włożyć
brokuły. Odcedzić, wymieszać z sosem, posolić, popieprzyć, posypać
serem.
Makaron simplePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu