ßßß Cookit - przepis na Sałatka ze świderków i tuńczyka

Sałatka ze świderków i tuńczyka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Tessa Capponi-Borawska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
30 dag fasolki szparagowej
50 dag makaronu świderki
pasta z czarnych oliwek
oliwa
20 dag pomidorków koktajlowych
2 puszki tuńczyka w oleju
świeża bazylia
sól
pieprz
Sałatka ze świderków i tuńczyka - sposób przygotowania: Fasolkę oczyszczamy i gotujemy razem ze świderkami al dente, w dużej ilości gorącej, osolonej wody. Odcedzamy, polewamy zimną wodą, odcedzamy ponownie i mieszamy z dwiema kopiastymi łyżkami pasty z oliwek i dwiema łyżkami oliwy. Dodajemy pomidory, umyte i przekrojone na pół, odcedzonego i pokruszonego tuńczyka, liście bazylii, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, a jeżeli trzeba, dodajemy jeszcze trochę oliwy.
Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?
posiekane żółtka. Autor: Maria Szkop Zobacz również inne przepisy na dania z tuńczykiem z puszki: Tuńczyk z ryżem i papryką Sałatka ze świderków i tuńczyka Pasta z tuńczykiem Mus z tuńczyka Kotleciki z tuńczyka Roladki z papryki nadziewane tuńczykiem Quiche z tuńczykiem Łatwy przepis na sałatkę z tuńczykiem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940588/salatka ze swiderkow i tunczyka/p