Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tessa Capponi-Borawska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)30 dag
fasolki szparagowej50 dag
makaronu świderkipasta z czarnych
oliwekoliwa20 dag
pomidorków koktajlowych2 puszki
tuńczyka w olejuświeża
bazyliasólpieprzSałatka ze świderków i
tuńczyka - sposób przygotowania:
Fasolkę oczyszczamy i gotujemy razem ze świderkami al dente, w dużej ilości gorącej, osolonej
wody. Odcedzamy, polewamy zimną
wodą, odcedzamy ponownie i mieszamy z dwiema kopiastymi łyżkami pasty z
oliwek i dwiema łyżkami
oliwy. Dodajemy
pomidory, umyte i przekrojone na pół, odcedzonego i pokruszonego
tuńczyka, liście
bazylii,
sól i
pieprz. Dokładnie mieszamy, a jeżeli trzeba, dodajemy jeszcze trochę
oliwy.Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?
posiekane
żółtka. Autor:
Maria Szkop Zobacz również inne przepisy na dania z
tuńczykiem z puszki:
Tuńczyk z
ryżem i
papryką Sałatka ze świderków i
tuńczyka Pasta z
tuńczykiem Mus z
tuńczyka Kotleciki z
tuńczyka Roladki z
papryki nadziewane
tuńczykiem Quiche z
tuńczykiem Łatwy przepis na
sałatkę z
tuńczykiemPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu