Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Lubię gotowaćCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)50 dag
makaronu rurki45 dag mrożonego lub świeżego
groszku2 łyżki posiekanych listków świeżej
mięty lub 1 łyżka suszonej3 łyżki
oliwy40 dag
suszonych pomidorówsólpieprzMakaron z
suszonymi pomidorami i
groszkiem - sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie i osączyć.
Groszek ugotować do miękkości, odcedzić, połączyć z
makaronem, dodać
suszone pomidory,
oliwę,
miętę, doprawić
solą oraz
pieprzem i delikatnie wymieszać.(1 porcja - 511 kcal)Łatwy sposób na przygotowanie sytego
makaronu z
pieczarkamiKLUSKI, PLACKI,
RYŻ,
KASZE, PIEROGIbanica z
fetą,
papryką i
ziołami 10/36bielaszy z farszem mięsnym 6/58bliny 2/7canelloni nadziewane
sosem bolońskim 12/58cencioni z
fasolką i
brokułami 11/38ciasto na pizzę 4/15ciasto naleśnikowe 7/7conchiglioni faszerowane
pieczarkami 11/4dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami (pierogi z
kaszą gryczaną,Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu