ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)mix sałat : roszponka; endywia; radicchio rossoser fetaczerwona paprykapomidorki cherry czerwone i pomarańczowemała biała cebulkapapryczka chilliDressing:trzy szczypty przyprawy Delikat z pietruszką i koperkiem3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine1/4 łyżeczki miodusólpieprzłyżeczka posiekanej papryczki chilliSałatka z fetą w koperkowym dressingu - sposób przygotowania: - Mix sałat myjemy, suszymy najlepiej w wirówce do sałat. Wrzucamy do dużej miski. Dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę. Moja rada: kostkę sera feta warto wyciągnąć z lodówki 30 minut przez użyciem, wówczas nie będzie problemu z pokrojeniem jej w kostkę. Polecam.- Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubszą kostkę. Papryczkę chilli kroimy umytą i osuszoną w cienkie plasterki. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Warzywa dodajemy do sałat. Cebulkę kro- W shakerze do dressingów mieszamy oliwę, miód, koperkowo-pietruszkowy delikat, sól, pieprz i chilli. Sałatę polewamy sosem, delikatnie mieszamy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu