ßßß
Cookit - przepis na Strapacada – jajecznica po grecku.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Strapacada – jajecznica po grecku.
Składniki
Jajko
Pomidor
Papryka czerwona
Cebula
Feta
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:3
jajka
1 mały
pomidor
¼
czerwona papryka
½
cebula
1 plasterek greckiej
fety
2 łyżki
oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
świeżo mielony
Cebulę
,
paprykę
i
pomidor
pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na
oliwie
. Dodać pokrojoną w kostkę
fetę
. Całość zalać rozbełtanymi
jajkami
. Posolić i oprószyć
pieprzem
. Dekoracja dowolna. Dodałem
ogórek
,
pomidor
i kilka
oliwek
, a do
jajek
2 kropelki
tabasco
, ale to już mój wymysł.Tak jak posypanie świeżym
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2011/04/strapacada-jajecznica-po-grecku.html
Przepisy powiązane
Pomidor
Jajko zapieczone z chorizo i warzywami
Omlet z pomidorem.
Jajka zapiekane ze szpinakiem
Sałatka z serem feta, pomidorem i cebulą
Składniki powiązane (0)