Wykonanie
Jeśli lubicie
szpinak,tak bardzo jak ja,,to,ta propozycja
śniadaniowa jest właśnie dla Was. Zapraszam!Składniki:4
jajka1/2 łyżeczki kuminu1 średnia
cebula,posiekana1 puszka
pomidorów,pokrojonych3 szklanki
świeżego szpinakusól,
pieprz do smaku
oliwa z oliwek ok 2 łyżki + do wysmarowania kokiłek
Oliwę rozgrzej na patelni,dodaj
cebulę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj
pomidory wraz z
sokiem,
sól,
pieprz i kumin. Smaż przez ok 5 minut. Następnie dodaj
szpinak i smaż mieszając przez ok 3-5 minut.
Szpinak przełóż do wysmarowanych
oliwą kokiłek. Na środku każdej wyłóż
jajko.Przełóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez około 15 minut.