Wykonanie
Przyjemnie jest budzić się, dy słońce wdziera się do pokoju. Miło, gdy można otworzyć okno i cieszyć się wiosennym powietrzem, odgłosem śpiewających ptaków... ;) To nic, że zamist pójść na spacer, czy na roli trzeba iść na uczelnie i siedzieć tam cały dzień... To nic. ;)Dziś jemy z Nigellą. Jej wersja troszkę różni się od mojej, ponieważ pominęłam tortillię ze względów czysto praktycznych - po prostu jej nie miałam;p I tak wyszła pyszna ;)Mexican scrambled eggs
2
jajkapomidorpapryczka chilli (zielona lub czerwona)
cebulka dymkaoliwasólpieprzRozgrzewamy
oliwę.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy je na gorącą
oliwę. Kroimy także
cebulkę i dodajemy do
pomidorka. Do osobnej miseczki rozbijamy
jajka, roztrzepujemy je i wlewamy na patelnię. Mieszamy energicznie przez ok. 1 minutę.