ßßß
Fot. M&K Duklas / Duklas.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia bałkańskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Pieczona cebula (peceni luk) - składniki:50 dag cebuli1 opakowanie (25 dag) fetymielona papryka ostraoliwasólPieczona cebula (peceni luk) - sposób przygotowania: Cebule obieramy, kroimy na grube plastry i pieczemy na grillu na foliowej tacy. Fetę rozgniatamy widelcem. Po 3-4 minutach odwracamy plastry cebuli, posypujemy papryką, fetą, skrapiamy odrobiną oliwy i pieczemy przez kolejne 3 minuty. Serwujemy z grillowanym mięsem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu