ßßß
Fot. Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia portugalskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 mała cebula1 puszka (125 g) sardynek w oliwie7 łyżek majonezu5 łyżek oliwy + oliwa z sardynek4 gałązki natki pietruszkisłodka papryka w proszkudo smaku sól i pieprzPasta z sardynek - sposób przygotowania: Cebulę obieramy i miksujemy lub drobno siekamy. Mieszamy z sardynkami, oliwą i dokładnie rozgniatamy widelcem. Łączymy z majonezem, aby powstała gładka masa. Dodajemy posiekaną natkę oraz paprykę, sól i pieprz do smaku. Podajemy z tostami lub sucharkami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu