ßßß
Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia amerykańskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 ząbki czosnku2 cebule2 łyżki oliwy1 czerwona papryka1/2 kg mięsa małży z puszki2 puszki pomidorów w kawałkachsólpieprz1 pęczek natkiChowder nowojorski z małżami - sposób przygotowania: Posiekane czosnek i cebulę szklimy w garnku na oliwie. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz osączone z zalewy małże i podsmażamy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem, zalewamy 1,5 l wrzątku i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy 10 minut na bardzo małym ogniu, jeszcze raz doprawiamy i posypujemy natką. Chowder możemy podać także z natartymi czosnkiem grzankami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu