ßßß
Składniki:- kawałek polędwicy wieprzowej (około 70 dag)- duża biała cebula, najlepiej by była młoda- pęczek koperku- kilka gałązek świeżej bazylii- sól, pieprz, czerwona papryka jako przyprawy- oliwa z oliwek do podsmażeniaWykonanie:Polędwice pociąć z poprzek, na cienkie około 1 cm plastry. Wyłożyć je do naczynia, oprószyć przyprawami i świeżą posiekaną bazylią. Można to zrobić wcześniej, ale nie jest to konieczne.Cebulę pokroić w bardzo cienkie okrągłe talarki. Posolić.Na dużej patelni najlepiej teflonowej rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę na jedną stronę, a na drugą wkładać kawałki polędwicy, i smażyć z obu stron po 2-3 minutki. Kiedy się podsmażą, wyłożyć je na cebulę, i wkładać kolejne. Kiedy wszystkie kawałki będą już podsmażone posiekać świeży koper, wrzucić na patelnię, i jeszcze chwilkę całość podsmażyć.Smacznego!