Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor grumkoCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)8 jajek ugotowanych na twardo200 g (6 oz) jasnego lub ciemnego chlebapokrojonego w kostkę30 g (2 łyżki) masła50 g (2 oz) sera białego ; żółtego lub parmezanuSos:50 g (4 łyżki) masła2 łyżki mąki1 szklanka kwaśnej śmietany3 łyżki świeżo zmielonego chrzanusól i cukier do smakuJajka w sosie chrzanowym - sposób przygotowania: Usmażyć chleb na maśle. By przygotować sos podsmażyć mąkę na maśle na złoty kolor, dodać śmietanę, masło, cukier, sól, chrzan i podgrzewać na małym ogniu przez kilka minut. Podsmażony chleb i jajka pokrojone w ćwiartki ułożyć na talerzu, polać sosem chrzanowym, posypać startym serem. Podawać z gorącymi ziemniakami oraz ze świeżymi lub konserwowymi ogórkami.Jak przyrządzić krem chrzanowyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu