ßßß Cookit - przepis na Jajka w sosie chrzanowym

Jajka w sosie chrzanowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor grumko
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
8 jajek ugotowanych na twardo
200 g (6 oz) jasnego lub ciemnego chleba
pokrojonego w kostkę
30 g (2 łyżki) masła
50 g (2 oz) sera białego ; żółtego lub parmezanu
Sos:
50 g (4 łyżki) masła
2 łyżki mąki
1 szklanka kwaśnej śmietany
3 łyżki świeżo zmielonego chrzanu
sól i cukier do smaku
Jajka w sosie chrzanowym - sposób przygotowania: Usmażyć chleb na maśle. By przygotować sos podsmażyć mąkę na maśle na złoty kolor, dodać śmietanę, masło, cukier, sól, chrzan i podgrzewać na małym ogniu przez kilka minut. Podsmażony chleb i jajka pokrojone w ćwiartki ułożyć na talerzu, polać sosem chrzanowym, posypać startym serem. Podawać z gorącymi ziemniakami oraz ze świeżymi lub konserwowymi ogórkami.
Jak przyrządzić krem chrzanowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18384220/jajka w sosie chrzanowym/p