ßßß Cookit - przepis na Chrzan ze śmietaną

Chrzan ze śmietaną

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
1 korzeń chrzanu (10 dag)
sok z 1/2 cytryny
3 łyżki śmietany 18-procentowej
1/2 łyżeczki cukru
sól
Chrzan ze śmietaną - sposób przygotowania: Chrzan oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z małymi otworami, sparzyć kilkoma łyżkami wrzątku i skropić sokiem z cytryny.. Śmietanę ubić z cukrem oraz solą, dodać do chrzanu i wymieszać.
Ziemniaczane fantazje
pomidorowym (koniecznie z bazylią), chrzanem ze śmietaną lub śmietankowym serkiem do smarowania pieczywa wymieszanym z jogurtem, pieprzem i drobno pokrojonymi ogórkami kiszonymi. Przepisy na cztery-sześć osób.
Seler
, skórka i sok z cytryny, tarty ementaler Surowego selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zeszklić go na maśle, poddusić z odrobiną rosołu. Dodać resztę rosołu wraz z rodzynkami, zagotować. Dosmakować przyprawami i chrzanem . Do śmietany w misce dodać trochę gorącej zupy, zamieszać, stopniowo dodawać
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/20183574/chrzan+ze+smietana/p