Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)1 korzeń
chrzanu (10 dag)sok z 1/2
cytryny3 łyżki
śmietany 18-procentowej1/2 łyżeczki
cukrusólChrzan ze
śmietaną - sposób przygotowania:
Chrzan oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z małymi otworami, sparzyć kilkoma łyżkami wrzątku i skropić
sokiem z cytryny..
Śmietanę ubić z
cukrem oraz
solą, dodać do
chrzanu i wymieszać.Ziemniaczane fantazje
pomidorowym (koniecznie z
bazylią),
chrzanem ze
śmietaną lub
śmietankowym serkiem do smarowania
pieczywa wymieszanym z
jogurtem,
pieprzem i drobno pokrojonymi
ogórkami kiszonymi. Przepisy na cztery-sześć osób.
Seler, skórka i
sok z cytryny, tarty ementaler Surowego
selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zeszklić go na
maśle, poddusić z odrobiną rosołu. Dodać resztę rosołu wraz z
rodzynkami, zagotować. Dosmakować przyprawami i
chrzanem . Do
śmietany w misce dodać trochę gorącej zupy, zamieszać, stopniowo dodawaćPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu