ßßß
Fot. Łukasz Zandecki / AGPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Łosoś ziołowy - składniki:Pasta:garść listków natkigarść listków kolendry1 łyżeczka chili1/2 łyżeczki soli1/4 łyżeczki granulowanego czosnku1/4 łyżeczki granulowanej cebuli1/4 łyżeczki suszonego oregano1/8 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu3 łyżki oliwyOraz:4 (po 12-15 dag) filety z łososiasól (najlepiej morska)Łosoś ziołowy - sposób przygotowania: Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki pasty ziołowej. Filety posól, posmaruj pastą od strony mięsa. Przykryj i włóż na co najmniej godzinę (najlepiej na 12 godzin) do lodówki. Ryby wyjmij z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie (albo na patelni grillowej) i grilluj 6-10 minut, aż mięso zrobi się białoróżowe.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu