ßßß
 
            
         Fot: PAWEL KISZKIELCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osób
Fot: PAWEL KISZKIELCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Karmelizowana cebula :1 łyżka masła1 łyżka oliwy2 białe cebule pokrojone w piórkasólgrubo mielony pieprz1 łyżka sherrylistki z 1 gałązki tymiankuOraz:4 kromki ciemnego pieczywa tostowego4 plasterki łagodnego żółtego sera np. ementaleramasłoodrobina soliTosty z karmelizowaną cebulą - sposób przygotowania: Najpierw przygotowujemy cebulę: w rondlu rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy cebulę, mieszamy, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i szklimy cebulę około 10 minut na małym ogniu. Odkrywamy i smażymy jeszcze 20-30 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu; w tym czasie cebula powinna się skarmelizować i nabrać ciemnozłotego koloru. Wlewamy sherry i dodajemy tymianek, a jeśli trzeba, jeszcze raz doprawiamy. Lekko rumienimy kromki chleba w opiekaczu. Następnie na jednej kromce kładziemy plasterek sera, warstwę cebuli i drugi plasterek sera; przykrywamy drugą kromką. W ten sam sposób składamy drugiego tosta. Masło rozcieramy z odrobiną soli, smarujemy spody i wierzchy tostów. Układamy na patelni grillowej, obciążamy, grillujemy 3 minuty. Odwracamy, obciążamy, grillujemy kolejne 3-4 minuty. Kroimy w trójkąty i podajemy, np. z sałatką z pomidorów. make animated gifs like this at MakeaGifPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Karmelizowana cebula :1 łyżka masła1 łyżka oliwy2 białe cebule pokrojone w piórkasólgrubo mielony pieprz1 łyżka sherrylistki z 1 gałązki tymiankuOraz:4 kromki ciemnego pieczywa tostowego4 plasterki łagodnego żółtego sera np. ementaleramasłoodrobina soliTosty z karmelizowaną cebulą - sposób przygotowania: Najpierw przygotowujemy cebulę: w rondlu rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy cebulę, mieszamy, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i szklimy cebulę około 10 minut na małym ogniu. Odkrywamy i smażymy jeszcze 20-30 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu; w tym czasie cebula powinna się skarmelizować i nabrać ciemnozłotego koloru. Wlewamy sherry i dodajemy tymianek, a jeśli trzeba, jeszcze raz doprawiamy. Lekko rumienimy kromki chleba w opiekaczu. Następnie na jednej kromce kładziemy plasterek sera, warstwę cebuli i drugi plasterek sera; przykrywamy drugą kromką. W ten sam sposób składamy drugiego tosta. Masło rozcieramy z odrobiną soli, smarujemy spody i wierzchy tostów. Układamy na patelni grillowej, obciążamy, grillujemy 3 minuty. Odwracamy, obciążamy, grillujemy kolejne 3-4 minuty. Kroimy w trójkąty i podajemy, np. z sałatką z pomidorów. make animated gifs like this at MakeaGifPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu