Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Walter Cherubini
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 szklanki pszenicy farro (można zastąpić orkiszem)1/2 szklanki pokrojonej w kostkę pancetty (lub
boczku)1
cebula2 ząbki
czosnkupo 1 łyżce drobno posiekanej
natki pietruszki i świeżego
majeranku6 listków
bazylii porwanych na kawałki3 łyżki
oliwy2 obrane i posiekane
pomidory8 szklanek zimnej
wodygarść świeżo startego
parmezanusól i
pieprzZupa z farro - sposób przygotowania: Farro moczymy przez 12 godz. Pancettę oraz posiekane:
cebulę,
czosnek,
natkę,
majeranek i
bazylię podsmażamy 5 min na łyżce
oliwy. Dodajemy
pomidory,
wodę i zagotowujemy. Dodajemy farro, solimy i
pieprzymy. Gotujemy, mieszając, do czasu, aż ziarna zmiękną. Przed podaniem dolewamy resztę
oliwy i posypujemy
parmezanem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu