ßßß
Składniki na 4 porcje :Zupa:2 cebule2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek800g krojonych pomidorów (2 puszki)100ml bulionu warzywnegosól, pieprz, cukier, sok z cytrynyPesto:3 gałązki bazyliiłyżeczka natki pietruszkiząbek czosnku3 łyżki orzechów włoskich2 łyżki startego parmezanu5 łyżek oliwy z oliwekNa wierzch:100g koziego seraBazylię i pietruszkę umyć, oberwać łodyżki i pokroić same listki. Wrzucić do miski blendera wraz z posiekanym czosnkiem, uprażonymi orzechami włoskimi, parmezanem i oliwą. Składniki zmiksować na ziarnistą masę i posolić.Cebule i czosnek posiekać drobno i zeszklić na oliwie. Dodać krojone pomidory i bulion. Gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.Zupę wlać do ogrzanych szklanek, na wierzch położyć pesto i pokruszony kozi ser.PORCJA to ok 315kcal, węglowodany: 13g, białko: 11g, tłuszcz: 24gSMACZNEGO!