ßßß Cookit - przepis na Najlepszy barszcz wigilijny z pasztecikami

Najlepszy barszcz wigilijny z pasztecikami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kinga Paruzel
Fot. Kinga Paruzel / alebabka.blogspot.com
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Najlepszy barszcz wigilijny z pasztecikami - składniki:
1.5 l wody
1 kg buraków jednej wielkości
1 por
1 marchewka
2 korzenie pietruszki
ziele angielskie
cebula
plaster selera
3 ząbki czosnku
2-3 liście laurowe
pieprz ziarnisty około 10 ziaren
sól
2 jabłka szara reneta
suszony majeranek
Paszteciki świąteczne z kapustą :
1 opakowanie ciasta francuskiego
kapusta z grzybami
żółtko
Najlepszy barszcz wigilijny z pasztecikami - sposób przygotowania: Przygotować wywar jarzynowy zalewając marchewkę, por, pietruszkę, opieczoną na ogniu cebulę, czosnek, seler zimną wodą. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i ziarenka pieprzu i gotować około godziny. Buraki umyć, odkroić ogonki, pokroić na ćwiartki. Z ugotowanego bulionu wyjąć jarzyny, dodać buraki i lekko gotować nie doprowadzając do wrzenia około 15 min. Dodać 2 jabłka szara reneta pokrojone na ósemki i znowu gotujemy całość na małym ogniu około 20-30 min. Dodać majeranek. Do smakować i odstawić. Gdyby barszcz był mało intensywny można dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny. Podawać z pasztecikiem z kapustą i świeżą pietruszką lub koperkiem Paszteciki świąteczne z kapustą: Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy wyłożyć kapustę. Skleić boki. Wierzch pasztecików posmarować żółtkiem i posypać np. ziarnami słonecznika. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez około 10 - 15 min, aż nabiorą złotego koloru.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/171204297/najlepszy barszcz wigilijny z pasztecikami/p