Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Joseph Seeletso, Tomek Wojda, Anna WłodekFot. ShutterstockCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)4 jaja175 g mąki375 g startych na tarce kwaśnych jabłek1 filiżanka sera ricotta lub twarożku1 łyżka miodu1 łyżka siekanych migdałówszczypta gałki muszkatołowejszczypta cynamonu1/2 łyżeczki soliRacuszki z ricottą i jabłkami - sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z pozostałymi składnikami i do masy dodajemy pianę. Smażymy placuszki. Podajemy ze śmietaną, jogurtem, owocami lub posypujemy tylko cukrem wymieszanym z cynamonem.Słodki początek dnia: Okazje.info Lubią je mali i duzi. Można podać je ze śmietaną lub jogurtem, posypane cukrem pudrem. Uwaga - szybko znikają z talerza. Racuszki z ricottą i jabłkami 4 jaja 175 g mąki 375 g startych na tarce kwaśnych jabłek 1 filiżanka sera ricotta lub twarożku 1 łyżka miodu 1 łyżka siekanychPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu