ßßß Cookit - przepis na Racuszki z ricottą i jabłkami

Racuszki z ricottą i jabłkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Joseph Seeletso, Tomek Wojda, Anna Włodek
Fot. Shutterstock
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
4 jaja
175 g mąki
375 g startych na tarce kwaśnych jabłek
1 filiżanka sera ricotta lub twarożku
1 łyżka miodu
1 łyżka siekanych migdałów
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta cynamonu
1/2 łyżeczki soli
Racuszki z ricottą i jabłkami - sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z pozostałymi składnikami i do masy dodajemy pianę. Smażymy placuszki. Podajemy ze śmietaną, jogurtem, owocami lub posypujemy tylko cukrem wymieszanym z cynamonem.
Słodki początek dnia
: Okazje.info Lubią je mali i duzi. Można podać je ze śmietaną lub jogurtem, posypane cukrem pudrem. Uwaga - szybko znikają z talerza. Racuszki z ricottą i jabłkami 4 jaja 175 g mąki 375 g startych na tarce kwaśnych jabłek 1 filiżanka sera ricotta lub twarożku 1 łyżka miodu 1 łyżka siekanych
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/165035007/racuszki z ricotta i jablkami/p