Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor CountRegisCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)4 szklanki
płatków owsianych1/4 szklanki platków
migdałowych1 łyżeczka
cynamonuszczypta
soli1/3 szklanki
wody1/3 szklanki
miodu1/3 szklanki
syropu klonowego2 łyżki stołowe
brązowego cukruGranola - zapiekane
płatki z
owocami - sposób przygotowania: W garnku zagotowac
cukier,
miód,
wodę i
syrop klonowy. Wymieszać z platkami. Wysypać wszystko na dużą blachę tak, aby cienko pokrywało spód. Piec w nagrzanym do 200 C piekarniku przez okolo 35 minut, wyjmując i potrzasając co 10 minut, aby wszystkie strony się zarumienily. Wystudzić i przechowywać w zamkniętym pojemniku. Na śniadanie można podawać z
mlekiem lub
jogurtem i
owocami. Szczególnie dobre są
maliny i
jagody. Gdy już granola wystygnie, można dodać także
suszone owoce.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu