Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor moderntaste
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Owsianka z solonym karmelem - przepis blogera - składniki:5 łyżek
płatków owsianych200 ml
mleka1 łyżka solonego karmelu (lub 1 łyżka karmelu i duża szczypta
soli)1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegokilka posiekanych
orzechów włoskichOwsianka z solonym karmelem - przepis blogera - sposób przygotowania: Do rondelka wlewamy
mleko i wsypujemy
płatki. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 minut. Można gotować dłużej, jeśli chcemy, żeby
płatki bardziej się rozpadły. Zdejmujemy z ognia i dodajemy łyżkę solonego karmelu i ekstrakt
waniliowy. Mieszamy, przekładamy do miseczki, a wierzch posypujemy
orzechami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu