Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)35 g semoliny20 g
mąki owsianej pełnoziarnistej25 g
mąki kokosowej
jajkołyżeczka stopionego
masła klarowanegoszczypta
soli1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżka
miodu75 g
ricottydowolne
przyprawy korzenne (może być gotowana mieszanka do piernika)małe
jabłko pokrojone w kostkęBułeczki z
ricotty - sposób przygotowania:
Mąki i
proszek do pieczenia przesiać. Dodać
jajko, stopione
masło,
ricottę,
sól i
miód. Wymieszać. Dodać połowę pokrojonego
jabłka. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Z ciasta formować kuleczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą część
jabłka również ułożyć na papierze. Piec około 12 minut, aż bułeczki się zarumienią. Podawać
póki gorące. Smacznego! Proporcje składników można zwiększyć dla uzyskania większej liczby porcji.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu