ßßß Cookit - przepis na Bułeczki z ricotty

Bułeczki z ricotty

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
35 g semoliny
20 g mąki owsianej pełnoziarnistej
25 g mąki kokosowej
jajko
łyżeczka stopionego masła klarowanego
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka miodu
75 g ricotty
dowolne przyprawy korzenne (może być gotowana mieszanka do piernika)
małe jabłko pokrojone w kostkę
Bułeczki z ricotty - sposób przygotowania: Mąki i proszek do pieczenia przesiać. Dodać jajko, stopione masło, ricottę, sól i miód. Wymieszać. Dodać połowę pokrojonego jabłka. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Z ciasta formować kuleczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą część jabłka również ułożyć na papierze. Piec około 12 minut, aż bułeczki się zarumienią. Podawać póki gorące. Smacznego! Proporcje składników można zwiększyć dla uzyskania większej liczby porcji.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/171093120/buleczki z ricotty/p