ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia z marynowaną dymką, papryczką chili i szparagami

Tatar z łososia z marynowaną dymką, papryczką chili i szparagami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor mrmrssandman
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
400 g świeżego filetu z łososia bez skóry
papryczka chili habanero
cebula dymka
2 limonki
łyżeczka delikatnej oliwy z oliwek
łyżeczka sosu Worcester
2 łyżki dobrego sosu sojowego
szparagi konserwowe (6 sztuk na porcję)
sól i świeżo mielony pieprz
Tatar z łososia z marynowaną dymką, papryczką chili i szparagami - sposób przygotowania: Tatar przyrządzamy błyskawicznie, choć kluczowy dodatek należy przygotować odpowiednio wcześnie. Całość polecamy zacząć od kluczowego dodatku. Papryczkę pozbawiamy pestek, kroimy na cieniutkie plasterki, cebulkę w drobną kostkę. Do słoiczka wyciskamy sok z dwóch limonek, dorzucamy papryczki i cebulkę i szczyptę soli. Następne kroki to: szczelnie zakręcić, energicznie potrząsnąć, odstawić na ok. 8 godzin do lodówki. Dalej jest już z górki, filet z łososia kroimy na cieniutkie plasterki, drobno siekamy. Łączymy z oliwą, sosami oraz odsączonymi papryczkami i cebulkami. Mieszamy - własne dłonie są tu najporęczniejszymi narzędziami - doprawiamy solą i pieprzem w razie potrzeby. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min. dla lepszego "przegryzienia". Ciemne sosy zmienią nieco jego barwę, jednak to nie szkodzi, będzie ładnie kontrastować z białymi szparagami. Tatar podajemy schłodzony, na pędach szparagów.
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163542164/tatar z lososia z marynowana dymka papryczka chili i szparagami/p