Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor mrmrssandman
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)400 g świeżego filetu z
łososia bez skóry
papryczka chili habanero
cebula dymka2
limonkiłyżeczka delikatnej
oliwy z oliwekłyżeczka
sosu Worcester2 łyżki dobrego
sosu sojowegoszparagi konserwowe (6 sztuk na porcję)
sól i świeżo mielony
pieprzTatar z
łososia z marynowaną
dymką,
papryczką chili i
szparagami - sposób przygotowania: Tatar przyrządzamy błyskawicznie, choć kluczowy dodatek należy przygotować odpowiednio wcześnie. Całość polecamy zacząć od kluczowego dodatku. Papryczkę pozbawiamy pestek, kroimy na cieniutkie plasterki,
cebulkę w drobną kostkę. Do słoiczka wyciskamy sok z dwóch
limonek, dorzucamy papryczki i
cebulkę i szczyptę
soli. Następne kroki to: szczelnie zakręcić, energicznie potrząsnąć, odstawić na ok. 8 godzin do lodówki. Dalej jest już z górki, filet z
łososia kroimy na cieniutkie plasterki, drobno siekamy. Łączymy z
oliwą, sosami oraz odsączonymi papryczkami i
cebulkami. Mieszamy - własne dłonie są tu najporęczniejszymi narzędziami - doprawiamy
solą i
pieprzem w razie potrzeby. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min. dla lepszego "przegryzienia". Ciemne sosy zmienią nieco jego barwę, jednak to nie szkodzi, będzie ładnie kontrastować z białymi
szparagami. Tatar podajemy schłodzony, na pędach
szparagów.Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu