Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Agata BaranowskaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1 kg ryby (4 większe okonie linleszcz itp.)1/2 l śmietany1 łyżka tartego chrzanu1 łyżeczka cukru1 łyżka posiekanego koperku1 łyżeczka soku z cytrynysólpieprzRyba duszona w sosie chrzanowym - sposób przygotowania: Ryby czyścimy, myjemy i osączone lekko nacieramy solą i pieprzem i polewamy sokiem z cytryny. Większe ryby można odfiletować i podzielić na porcje. Odstawiamy na 1/2 godz. Układamy rybę w rondlu, zalewamy śmietaną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy chrzan, cukier i dusimy następne 10-15 min. Po koniec dodajemy koperek.Podajemy z ziemniakami lub ryżem i sałatą.Jak przyrządzić krem chrzanowyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu