ßßß Cookit - przepis na Ryba duszona w sosie chrzanowym

Ryba duszona w sosie chrzanowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agata Baranowska
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
1 kg ryby (4 większe okonie lin leszcz itp.)
1/2 l śmietany
1 łyżka tartego chrzanu
1 łyżeczka cukru
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
Ryba duszona w sosie chrzanowym - sposób przygotowania: Ryby czyścimy, myjemy i osączone lekko nacieramy solą i pieprzem i polewamy sokiem z cytryny. Większe ryby można odfiletować i podzielić na porcje. Odstawiamy na 1/2 godz. Układamy rybę w rondlu, zalewamy śmietaną i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy chrzan, cukier i dusimy następne 10-15 min. Po koniec dodajemy koperek.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem i sałatą.
Jak przyrządzić krem chrzanowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/11124965/ryba duszona w sosie chrzanowym/p