ßßß Cookit - przepis na Chrzan po litewsku

Chrzan po litewsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor andzelikawielkanoc
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia litewska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
korzeń chrzanu
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
łyżka soku cytrynowego
sól
cukier
Chrzan po litewsku - sposób przygotowania: Obrany i umyty korzeń chrzanu zetrzeć na tarce i przelać wrzątkiem na sicie, włożyć do rozpuszczonego masła i przesmażyć. Dodać słodkiej śmietany, podgrzać, ale nie gotować, dodać sok z cytryny, sól i cukier do smaku. Przełożyć do słoika i odstawić na dobę do lodówki aby się przegryzł.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18380199/chrzan po litewsku/p