Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor andzelikawielkanocCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia litewskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)korzeń
chrzanu2 łyżki
masła2 łyżki
śmietanyłyżka
soku cytrynowegosólcukierChrzan po litewsku - sposób przygotowania: Obrany i umyty korzeń
chrzanu zetrzeć na tarce i przelać wrzątkiem na sicie, włożyć do rozpuszczonego
masła i przesmażyć. Dodać słodkiej
śmietany, podgrzać, ale nie gotować, dodać
sok z cytryny,
sól i
cukier do smaku. Przełożyć do słoika i odstawić na dobę do lodówki aby się przegryzł.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu