Będąc na wakacjach nad Morzem Śródziemnym jedzenie ryb to przyjemny „obowiązek”. I nie są to wcale bardzo wymyślne dania, ot ryba prosto z grilla albo z pieca pachnąca lokalnymi ziołami. Taki też przepis podaję dzisiaj. Szybki i bardzo smaczny:)Składniki:Filet z ryby (u mnie był to absolutnie wyśmienity okoń nilowy:)mieszanka ziół świeżych i suszonych (bazylia, oregano, natka, szczypior, rozmaryn)5-6 ząbków czosnku3 łyżki oliwy z oliwek5-6 plasterków cytrynyulubiona przyprawa do rybsól i pieprzWykonanie:Filet rybny dokładnie posypać z obu stron przyprawą do ryb oraz jeśli to konieczne dodatkowo posolić. Ułożyć w nasmarowanym oliwą, płaskim naczyniu żaroodpornym.Posypać po wierzchu posiekanymi ziołami oraz pokrojonym na plasterki czosnkiem.