Wykonanie
Od dawna miałam ochotę na te duże muszle, ale trudno je dostać. Dlatego, gdy zobaczyłam je w jednym z dużych marketów wiedziałam, że niedługo zagoszczą na moim
stole ;)
Potrzebne składniki:25 dużych muszli
sól,
pieprz do smaku15 dag
boczku parzonego1/2
papryki czerwonej30 dag
pieczarekjajkożółty sercebulamasłotrochę
VegetySposób wykonania:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na
maśle. Dodajemy pokrojony drobno
boczek parzony i starte na tarce
pieczarki. Solimy,
pieprzymy do smaku, dosypujemy odrobinę
Vegety. Dodajemy drobno pokrojoną
paprykę, dusimy. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy
żółty ser starty na tarce i wbijamy
jajko, żeby farsz nie był taki płynny.Muszle wrzucamy do wrzącej osolonej
wody i gotujemy ok. 10 min na półtwardo. Następnie nakładamy farsz do muszli, posypujemy
żółtym serem.Zapiekamy ok. 30 min. w 180 st.Smacznego !