ßßß Cookit - przepis na Duże muszle nadziewane pieczarkami i boczkiem parzonym ( Conchiglioni ).

Duże muszle nadziewane pieczarkami i boczkiem parzonym ( Conchiglioni ).

nazwa

Wykonanie

Od dawna miałam ochotę na te duże muszle, ale trudno je dostać. Dlatego, gdy zobaczyłam je w jednym z dużych marketów wiedziałam, że niedługo zagoszczą na moim stole ;)
Potrzebne składniki:
25 dużych muszli
sól, pieprz do smaku
15 dag boczku parzonego
1/2 papryki czerwonej
30 dag pieczarek
jajko
żółty ser
cebula
masło
trochę Vegety
Sposób wykonania:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle. Dodajemy pokrojony drobno boczek parzony i starte na tarce pieczarki. Solimy, pieprzymy do smaku, dosypujemy odrobinę Vegety. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę, dusimy. Zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy żółty ser starty na tarce i wbijamy jajko, żeby farsz nie był taki płynny.
Muszle wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy ok. 10 min na półtwardo. Następnie nakładamy farsz do muszli, posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy ok. 30 min. w 180 st.
Smacznego !
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/11/duze-muszle-nadziewane-pieczarkami-i.html