Wykonanie
Czasem takie proste potrawy są smaczniejsze od wymyślonych z wieloma składnikami...a smaczniejsze są jeszcze wtedy jak przyrządzi ktoś inny..mój mąż jak ma wolną chwilę i chęć to coś tam upitrasi [ na blogu jest kilka potraw w jego wykonaniu] ..i tak było też tym razem...nawet poprosił, żebym zrobiła zdjęcia..no i nie miałam wyjścia...i tak oto pokazuję wam jajecznicę z
cebulę, a może
cebulę z
jajkami...nie wiem jak to nazwać..ilość składników wg własnych uznań..
cebulajajkamasłosól,
pieprz,
wegetaCebulę pokroić w cienkie półplasterki,dodać
przyprawy i dusić 10 minut na
maśle. Zalać odrobiną
wody, dusić kolejne 15 minut do odparowania.Wbić roztrzepane
jajka, smażyć
miesza jąc do ścięcia
jajek.