Wykonanie
Ile ludzi na świecie tyle rodzajów jajecznicy :) Dzisiaj przedstawiam moją idealną!Składniki na dwie osoby:4
jajka1
cebula6
pieczarek5 plasterków
boczku (u mnie gotowany na kanapki)2 plastry
żółtego sera2 łyżki
olejuSól,
pieprzPrzepis:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany
olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki
pieczarki dodajemy do
cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę
boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy
jajka, jednocześnie dodając do nich
ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia
jajek.