Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Halina P.Czas przygotowania: do 30 minutRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)zaczyn:400 ml
wody1
jajko0.5 kostki
drożdży1 łyżeczka
cukrupozostałe składniki:4 i 1/4 szklanki
mąki1 garść
słonecznika1 garść łuskanych pestek z dyni1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
wegety2 kostki KNORR smażona
cebulka20 dag
sera żółtego pokrojonego w kostkęChlebek
Halinki - sposób przygotowania: Składniki na zaczyn wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia w misce. Wyrośnięty zaczyn wlać do większej miski i dodawać po kolei pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy piec około godziny w temperaturze 180 stopni C.Łatwy przepis na odrywany chlebek
cynamonowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu