ßßß Cookit - przepis na Chlebek Halinki

Chlebek Halinki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Halina P.
Czas przygotowania: do 30 minut
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
zaczyn:
400 ml wody
1 jajko
0.5 kostki drożdży
1 łyżeczka cukru
pozostałe składniki:
4 i 1/4 szklanki mąki
1 garść słonecznika
1 garść łuskanych pestek z dyni
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka wegety
2 kostki KNORR smażona cebulka
20 dag sera żółtego pokrojonego w kostkę
Chlebek Halinki - sposób przygotowania: Składniki na zaczyn wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia w misce. Wyrośnięty zaczyn wlać do większej miski i dodawać po kolei pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy piec około godziny w temperaturze 180 stopni C.
Łatwy przepis na odrywany chlebek cynamonowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18017579/chlebek+halinki/p