Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Aneta Ciepluch-ŚwierniakCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)120g żółtego sera500g mąki pszennej80g drożdży1 łyżeczka soli130 ml soku pomidorowego120 ml MT wody40g masła1 jajkoChlebserowo - pomidorowy - sposób przygotowania: Ser zetrzeć drobno na tarce. Dodać wodę, sok pomidorowy, jajko, drożdże, masło, mąkę i sól. Wyrabiać ciasto. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia (ciasto musi podwoić swoją objętość). Piec 35-45 minut w temp. 200°C.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu