Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor estar5449Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Chlebek domowy - składniki:
mąka +pszenna">
mąka pszenna (1/2 kg)
mąka żytnia (1/2 kg)
ziarno słonecznika (garść)
sólświeże
drożdże (2 łyżeczki)1 i 1/3 szklanki zimnej
wodyChlebek domowy - sposób przygotowania:
Mąki przesiać i wymieszać, dodać
ziarna słonecznika,
wodę i
drożdże. To wszystko włożyć do automatu do pieczenia
chleba i uruchomić program na 3 godz. Smacznego! Z tej proporcji składników wychodzą 2
chlebki po około 700 g.Łatwy przepis na odrywany chlebek
cynamonowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu